dimarts, 11 de febrer del 2014

ELS NÚVOLS I LA PERCUSSIÓ.


Des de la classe dels núvols us volem fer arribar tot el treball que s'està fent en aquesta aula amb una unitat didàctica que s'ha iniciat: "Les percussions"
La música sempre està present a l'escola amb les danses, les capses de música, les audicions, les cançons... i a causa del gran interès que mostraven aquests infants per picar a tot arreu, vam decidir que havíem de fer activitats i propostes relacionades amb la percussió.
Durant tot el primer trimestre, hem estat marcant el ritme a l'aula amb els primers instruments casolans: les olles i les culleres de la cuineta.


Van improvisar petites orquestres amb tot el que s'anaven trobant per l'aula.

 Al comprovar dia darrera dia, que aquest interès augmentava de dos infants a gairebé tots els nens de la classe, vàrem portar un djembé que ens va deixar una família de l'escola.


Vam fer torns per tal de que tots tinguessin l'oportunitat de tocar, però al final l'emoció i les ganes eren tantes, que van acabar fent petits grups.


Un cop van tornar de les vacances de Nadal, vam començar les primeres propostes a l'aula. La primera activitat va ser la sessió de tambors, llaunes, capses, bongos, baquetes, etc. Ho van trobar tot organitzat a la classe i cap consigna. Ens vam fer escoltar des del carrer i durant més de quaranta minuts vam estar engrescats sense parar.


Del silenci absolut que hi havia quan vam entrar a l'aula, vam passar a fer tant de xivarri que la resta de mestres s'anaven passant per veure que passava.


Després vam introduir les audicions de percussions. Les dos primeres que hem fet, són d'un concert que vam fer fa uns anys a l'auditori. Amb aquestes dues i totes les pititeres i caixes de l'escola, vam fer un concert a la sala de psicomotricitat.


Una audició és amb la cançó del cargol treu banya i l'altre és la que diem dels animals. Amb aquesta última, fins i tot tenim un ball muntat.

També hem fet el nostre propi tambor, amb llaunes de galetes, de llet en pols... (moltes gràcies a les famílies per col·laborar). Cadascú el va decorar al seu gust, pintant amb retoladors i després amb una mica de corda i unes baquetes improvisades, ja tenien el seu propi tabal, el qual el podem reconèixer perquè té el seu símbol a la tapa.


Els tenim a la classe com una joguina més i des de que entrem a les nou del matí, fins que marxen els últims a les cinc de la tarda  els fem sonar com autèntics tabalers.


Us deixem part del treball que hem fet fins ara, però volem continuar amb propostes noves (audicions de percussions de diferents estils de música, treballar el so i el silenci, el ritme (lent- ràpid), el volum (fort- fluix)...) i a més tenim pendent una visita que ens han de fer uns nois d'una colla de tabalers i també tenim pactat fer un concert als infants de les aules del nivell de 1-2.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada