dijous, 27 d’octubre del 2016

DOS ESTANCES EN UNA: GLOBUS I COETS



Des que vàrem iniciar el curs, els infants de les estances de globus i de coets ho van tenir clar, circularan amb llibertat segons els seus interessos i necessitats, escollint les propostes que més cridin la seva atenció.

Junts des dels primers dies

Això va facilitar que ens coneguéssim tots i totes de manera natural i molt ràpida. Així mateix, va afavorir que els vincles entre companys/es i entre adults i infants fluís.

Ens trobem amb la mirada

Mirades de complicitat


Partim de la base que la realitat de les dues estances és diferent. Per una banda, la majoria dels infants de coets pugen de nadons amb una motxilla plena de vivències. Per l’altre, gairebé tots els infants de globus són nous, per tant, tot és una novetat per ells. Per nosaltres aquesta realitat tan variada ens serveix per enriquir-nos i plegats compartirem aquest camí iniciat.



Aquesta manera de viure el dia a dia perdurarà en tots els moments: alimentació, descans, moments de joc, canvi de bolquer... Convertint-nos, així, en una estança en dos (com diu el títol de l'entrada al bloc).

Ens engresquem en les propostes amb molta facilitat

Moment dels àpats


Compartim descobertes

Per últim, destacaríem les cites de María Montessori:  "Cada nen és únic i necessita llibertat per créixer i explorar el món per sí mateix" ; "Els nens a la nostre llar, no fan el que volen, sinó que volen el que fan". Aquestes frases ens ajuden a resumir el que us volíem fer arribar amb aquesta entrada al bloc i, també, ens permet apropar-vos un dels nostres referents  i corrents psicopedagògiques que seguim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada