divendres, 28 d’abril del 2017

Iniciem les propostes compartides!


Des de fa uns dies ens hem animat a realitzar les propostes compartides a les estances d'avions i llunes. Compartim grans estones durant el matí, l'hora de dinar, els moments del descans... Per què no compartir també  les estones de joc i les propostes d'activitats?


A continuació us mostrem un tastet de les propostes que hem estat realitzant aquests dies, on hem rigut, descobert, experimentat, relacionat i sobretot gaudit!

Us presentem els músics de les estances dels Avions i les Llunes! Quin concert van improvisar! Tenien al seu abast instruments de vent i percussió a les dues estances. Alguns dels instruments que van tocar van ser: trompetes, flautes, pianos, xilòfons, maraques... tot un plaer per les nostres oïdes!

En Iago intenta descobrir com funciona una trompeta.
Pensament d'en Iago: Si té botons i els toco, hauria de sonar no?



Compartir és viure! Observem com en Sergio i en Nil realitzen un duet de piano. Magnífic!

Un altre dia ens vam tornar bojos i vam decidir cobrir tota la sala de psicomotricitat amb papers de diari! Va ser la primera sessió que vam realitzar però veient l'èxit que va tenir segurament tornarem a fer-ho... i molt aviat! Mireu mireu!

Aquest diari té molt bona pinta i amb la cara d'en Joel sembla que estigui molt bo!!!


Martín P: A mi m'agrada trencar-lo en trossets ben petits!


Izan: Anem a veure quines notícies surten en aquest diari...


Només cal veure la cara de felicitat de la Constanza per saber que la proposta del paper de diari ha sigut un encert total!

Però això no és tot... També hem gaudit de propostes molt més tranquil·les i màgiques. La llum dóna molt de joc i moltes possibilitats. Els infants han estat molt tranquils i relaxants mentre la gaudien. 

La Gemma es mostra molt interessada amb la taula de llum!


A part de fer música, aquestes maraques també tenen llum. Ho tenen tot!


L'Aaron tenia una mica de gana i ha decidit menjar-se un lot. Que estarà bona?


Zoe: com pot ser que surti aquesta llum per aquí???


Aquesta taula de llum ens encanta!!!
Com podeu observar, la lliure circulació de les estances fa que els infants puguin quedar-se on ells i elles se sentin més còmodes. Sempre tenen dues propostes a escollir per tal que ells mateixos decideixin a què jugar, on jugar i quant de temps jugar. Comparteixen estones, espais, materials, s'intercanvien petons, abraçades i algunes empentes... però creixen i aprenen junts.

Creiem que la doble proposta o propostes compartides és molt positius pels infants i pel seu creixement i desenvolupament integral, comencen a decidir i a regular les seves emocions i sentiments, es relacionen amb més adults i més companys i entre tots creem el nostre aprenentatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada