divendres, 6 d’octubre del 2017

Els ambients de 2-3

Hola famílies!!

Ja fa un temps vàrem iniciar el nou curs i amb ell es va obrir les portes dels quatre ambients que ens acompanyaran.

En aquesta primera entrada us volem fer cinc cèntims de què hi ha a cadascun d'ells i com ha evolucionat fins a dia d' avui: 

L'ambient simbòlic es va iniciar amb la cuineta, les nines, les disfresses i els cotxes. Hem anat introduint elements nous com: el kit de neteja (escombra, pal de fregar,...) o l'estenedor de roba. Aquest ambient crida molt l'atenció als infants, que es troben en un moment on comencen a imitar la vida dels adults.




L'ambient motriu es va iniciar amb tota una zona on poder explorar i posar a prova la motricitat gruixuda i una altra zona amb una plataforma amb claus on poder enfilar boles. La zona de motricitat fina s'ha ampliat i va variant segons el dia, oferint varietat de propostes: enfilar amb cordills, fer petar bombolles, pinces i taps de suro, construccions, gots i gomes,...










L'ambient d'experimentació es va iniciar amb paper de wc i materials naturals (pedres, petxines, escorça d'arbre...). Va canviar i vàrem presentar el calaix amb pedres i elements de suport i, actualment, presentem l'aigua!






L'ambient creatiu es va iniciar amb un espai amb instruments, un espai per ballar i diversos espais per pintar amb diferents materials i sobre diferents tipus de paper. Primer varen ser les ceres toves i els guixos, vàrem introduir els retoladors, els plastidecors, els gomets i la pintura.







Tots els ambients els vàrem preparar i presentar tenint en compte els elements i materials que ja coneixien els infants i amb els que havien experimentat el curs passat. Tanmateix, han anat canviant segons els seus interessos i necessitats.


"El arte de enseñar es el arte de ayudar a descubrir" - Mark Van Doren

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada