dimecres, 23 de gener del 2019

L'ambient d'experimentació

L'ambient d'experimentació permet als infants, ser capaços d'assimilar tot allò que els ve donat per l'experiència, per això és necessari que la proposta fomenti l'experimentació, la descoberta, l'exploració i l'observació.  Pretén estimular la curiositat dels nens i nenes, i aspectes sensorials mitjançant materials naturals.


Amb els diferents materials naturals la Clara crea línies, cercles, diversos desnivells i potencia la creativitat.
En Dani descobreix la sensació en tot el seu cos que li proporciona entrar dins del calaix ple de paper de diari.

                           
L'Arlet i el Lucas observen la disposició del paper que està molt ben col·locat per estirar i jugar a fet i amagar.





De tant en tant canvia l'ambient d'experimentació pel verd, i realitzem propostes de sembra per crear planter per l'hort. En aquest cas vàrem sembrar raves. 








Amb l'arribada de la tardor us vàrem demanar fruits per poder manipular, tastar, i explorar totes les seves possibilitats. Els infants van poder ratllar, fer transvasaments d'un pot a un altre, xafar amb els dits, tastar i fins i tot exprimir per després pintar amb el suc.






Alguns gaudim d'altres no tant amb la textura del fang i descobrim que amb altres estris com els ganivets podem tallar-lo i amb palets crear escultures d'allò més boniques.


Quins aromes que hem tingut durant vàries setmanes en el nostre raconet de les herbes aromàtiques on hem pogut tallar fulles amb les mans, olorar, i xafar amb la mà de morter i el morter. Un cop hem gaudit amb els sentits varem crear bossetes d'olor.


El conte del Monstre de colors ha estat molt especial i ha recorregut tots els ambients de l'escola, i també ens ha visitat a l'ambient d'experimentació on hem pogut recrear els colors de les emocions amb aigua de colors que més tard han estat unes ampolles decoratives precioses.






Les safates ens permeten fer les primeres hipòtesis matemàtiques on experimentem les possibilitats dels materials i els estris que ens acompanyen. Mirem si cau alguna cosa per l'embut, si es veu pel tub transparent, si utilitzo diferents estris junts que passa, etc. I de sobte descobrim propostes noves quan ens adonem que el material a caigut al terra i podem dibuixar.




Les propostes de llum són molt màgiques i es creen moments molt enriquidors on tots plegats explorem infinitats de possibilitats i aprenentatges nous. Amb l'aigua de color i l'oli es creen unes formes amb moviment que ens deixen bocabadats. Ens apropem a la paret i podem tocar aquestes bombolles d'aigua que es mouen i marxen quan ens apropem. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada