dilluns, 10 de febrer del 2020

Créixer en família

Hola famílies,

A la última sessió de créixer en família varen participar un total de 10 famílies, algunes d' elles ja venen a totes les sessions i d'altres van venir per primer cop.

Un dels temes que va sorgir va ser l'alimentació però no encarada cap a l'infant que no menja sinó a quin tipus de menjar els hi oferim, si sencer o triturat. Sovint aquesta decisió ens acaba angoixant i hi ha molts factors que son decisions quan ens plantegem quin tipus d'aliment li oferim al nostre fill: si va a l'escola o no, si a nosaltres com adults que l'hem d'acompanyar ens dona seguretat o no el moment de l'àpat,....Opcions hi ha moltes: qui menja sencer des del principi, qui menja primer triturat i va fent el canvi poc a poc i qui menja una mica de tot. El que si que varem tenir clar és que  totes les opcions son igual de valides i que com a pares i mares hem d'escollir aquella que millor s'adapti a les necessitats dels nostres fills i amb la qual ens sentim més segurs. 

Després va sortir el tema de la necessitats dels pares i les mares de trobar un espai per nosaltres mateixos on poder recuperar aquelles activitats que ens agraden fer i poder gaudir d'un espai només per nosaltres i a la vegada també en parella. Aquest tema va donar divergències d'opinions i ens va servir per enllaçar  per parlar sobre les primeres separacions, com costa trobar el moment per deixar a l'infant amb alguna altra persona per poder gaudir d'allò  que ens agrada. Entenen que quan ho hem de fer per anar a treballar és obligatori però que qaun és per oci potser ens costa més però que també és molt necessari. 

Per últim, afegir que durant tota la sessió hi havia un racó amb un recull de contes per poder compartir amb els infants que parlaven de diferents temes que han anat sorgint en les últimes sessions: el xumet, el bolquer, el destete, l'infant que no vol dormir,...Aquesta va ser la selecció:


"No existen mamas ni papas perfectos, solo mamas y papas que se cansan, rien, juegan, pierden la paciencia y al dia siguiente vuelven a intentarlo todo con mas amor"


Us esperem a la propera sessió que serà aquest divendres 14 de febrer a les 15.30 a l'estança dels núvols!. Animeu-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada