dimarts, 23 de març del 2021

L'estança del Sol

 

Durant aquests darrers mesos les nenes i els nens de l'estança del sol han donat la benvinguda a dos companys nous: En Rai i la Greta.


                                                                        Aquí els teniu!!


A poc a poc, ens hem conegut i han anat creant vincles de seguretat i confiança amb les educadores referents i els companys i les companyes de l'estança. Ja fa setmanes que es mostren més segurs als diferents espais i ens fan senyals de complicitat, regalant-nos abraçades i grans somriures.

Com ja sabeu els espais i els materials disposant a l'estança estan pensants i creats per tal d'oferir als nens i les nenes un ventall de possibilitats i de descobertes. A continuació us oferirem un petit recull d'imatges i dels processos.





El moviment els ha proporcionat la llibertat de poder decidir que fer i on anar de manera autònoma, per aquest motiu hem pensat i preparat l'estança per donar resposta a les seves inquietuds i necessitats. L'espai motor ha anat evolucionat en aquests últims mesos, cada cop és més alt a causa de la curiositat que ens han mostrat per fer una mirada l'exterior.

L'espai on tenim el racó de les famílies sempre ha estat present l'estança, però no ha sigut fins que el moviment ha estat més present que els infants s'han adonat. Els hi encanten mirar-les, petonejant-les i observar-les. 



 

Els materials també han anat evolucionant. Vàrem començar el curs amb paneres sensorials que han anat evolucionant i transformant-se. En joc heurístic i recipients amb diferents ranures on els infants juguen a ficar objectes de formes diverses. Els materials continuen sent variats i rics per tal de poder-los aportar les diferents característiques. Són objectes de la vida quotidiana que els ajuden a explorar mitjançant la seva manipulació les qualitats dels objectes; dur o tou, fred o calent, rugós o llis...( fotos aday y dania)




Per últim us volíem fer un petit tastet d'una de les sessions de llum i foscor o els infants manipules objectes que emeten llum. Preparem l'estança a les fosques amb l'única llum de les llanternes, les taules de llum, els cubs de colors... amb la intenció que els infants les manipulin i facin les seves pròpies descobertes.





 Esperem que us hagin agradat apropant-vos a la realitat de la vida a l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada