dilluns, 20 de desembre del 2021

La "xarxa d'intercanvi de joguines" una campanya vers la sostenibilitat a l'escola

 Aquest curs a l'escola hem portat a terme una campanya de nadal molt especial, volíem aportar el nostre granet de sorra pel deixar un planeta millor als nostres infants. Com a Escola Verda que som vam pensar en realitzar un projecte basat en la sostenilitat i el reciclatge de joguines que tenim a casa i ja no les fem servir, com a lema "dóna un segon ús a les joguines" vam posar-nos mans a l'obra...

Aquesta campanya està basada en conceptes bàsics del reciclatge, com la

 "Regla de les tres R": 

  • Reduir: retallar consums, això ens aporta una reducció en la contaminació, ja que generem menys residus. Aplicar aquest concepte ens converteix, poc a poc, en consumidors i consumidores més responsables. 
  •  Reutilitzar: La clau és donar noves vides a materials que semblen esgotats, per allargar així el seu periode d'utilitat.
  • Reciclar
Si mirem al nostre voltant és fàcil adonar-se de que els essers humans sempre estem consumint. Ja sigui per menjar, vestir-nos, desplaçar-nos, treballar, entretenir-nos,... Aquests consums, a part de ser necesaris per poder viure, van deixant una emprempta ambiental. Especialment quan consumim més del que realment necessitem i de lo que el planeta pot proveir.

Vivim en una societat de consum on és més fàcil llençar un objecte trencat que arreglar-lo, on és més fàcil llençar una joguina trencada o desfasada que arreglar-la i regalar-la a algú que la necessiti... jo he escoltat parlar d' hospitals de nines que existien abans on els pares i mares podien portar a les nines que s'havien trencar per arreglar-les, o de portar les sabates per posar una sola nova al sabater (ofici que està desapareixent). 

En aquestes dates de Nadal tot el que ens envolta ens fa més consumidors: la televisió, xarxes socials, ...i és ara quan hem de fer un stop i pensar sobre el que necessitem i què no, i això també ho podem extrapolar als regals dels Reis Mags, del Pare Noel o del Cagatió que els vostres infants rebran durant aquests dies.

Volem compartir amb vosaltres l'anomenada "regla dels quatre regals", es tracta d'una regla molt fàcil que consisteix en fer 4 regals als nens i les nenes:

  1. Quelcom per posar-se (roba, calçat, accesoris,...)
  2. Quelcom per llegir
  3. Quelcom que desitgin
  4. Quelcom que necessitin 

Evidentment el número quatre és simbòlic però ens ajudarà a no perdre el nort i demanar multitud de coses que després no utilitzaran i acabaran guardades a dintre d'un armari.

Respecte a la nostra particular campanya de nadal va tenir el seu colofó el passat dijous, on les famílies vau poder escollir les joguines que més us van agradar. Va ser una molt bona experiència, la qual volem repetir, ja que va molt acord amb els nostres ideals com a escola. A continuació us mostrem com va anar l'intercanvi:

Preparant l'exposició

Tot preparat...








Volem agraïr a totes les famílies que han participat en aquest projecte, aportant joguines, i a les que s'han oferit per ajudar-nos a portar-la a terme, GRÀCIES!

Aprofitem aquesta entrada per desitjar-vos unes bones festes i una bona sortida i entrada d'any, que tots els vostres somnis es cumpleixin i que sigueu molt feliços!

" Que en aquestes festes la màgia sigui el teu millor vestit, el teu somriure el millor regal, els teus ulls el millor destí, i la teva felicitat el nostre més gran desig"






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada