dimecres, 16 de novembre del 2016

Ambient d'experimentació a 2-3


 L'ambient d'experimentació el vàrem iniciar proporcionant diferents espais i materials no estructurats per afavorir el joc. Aquests materials ofereixen grans possibilitats  per a que l'infant investigui per si mateix, des del seu propi interés i curiositat natural. La majoria de vegades es tracta de materials quotidians i naturals que els ajuda a conéixer el món que els envolta.


Les fustes, branques, pedres, suros, pots i contenedors diversos...materials que van canviant a mida que avança el temps, les estacions, iniciem un conte nou...


El calaix com a proposta de joc, permet a l'infant treballar conceptes envers el seu cos, el dels altres, i l'espai a més a més del plaer per la pròpia descoberta dels materials que anem oferint.

La llum a l'ambient d'experimentació és una eina més per treballar les possibilitats del propi cos, els sentits, la ombra i la foscor així com la creativitat i el propi joc de descoberta.



Amb l'arribada de la tardor, l'ambient es transforma i s'omple de fulles, pinyes, fruits secs que donen pas a tot un joc sensorial individual i compartit.



L'aigua forma part de la rutina diària de les estances i com element natural també forma part de l'ambient d'experimentació. Poc a poc anirem obrint possibilitats a aquest element i desenvolupant noves experiències.
 
A mida que avancem en el temps us anirem posant al dia dels canvis i novetats que van sorgint. Fins aviat!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada