divendres, 23 de febrer del 2018

L'ambient psicomotor i la psicomotricitat grossa

A l'anterior entrada sobre l'ambient psicomotor vam fer referència a la importància que tenia la psicomotricitat en el desenvolupament de l'infant, tant la fina com la grossa.
Aquesta vegada ens centrarem en la psicomotricitat grossa i explicarem que realitzen els vostres fills i filles en aquest ambient.

Com ja sabeu, la psicomotricitat grossa es tracta del control que tenim del nostre propi cos. Engloba totes les accions que integren la totalitat del cos i  podem trobar una gran coordinació i equilibri de les diferents extremitats.

Dins l'ambient psicomotor podem trobar un racó que va adreçat especialment a fer aquests tipus d'accions, com ara saltar, escalar, mantenir l'equilibri, rodar, caminar, etc.

El racó motriu està format de diversos mobles, matalassos i algunes peces d'escuma com són les escales i la rampa. El fet que el racó estigui situat al costat de la finestra fa que els infants tinguin curiositat pel que passa fora de l'estança i observin el seu entorn.

Com ja haureu observat, aquest racó està present durant cada dia de la setmana, encara que els dimarts i dijous el trobem de forma més reduïda, perquè posem més propostes de psicomotricitat fina.
En canvi, els divendres utilitzem tot l'espai de l'estança per gaudir d'uns ambients motors. Durant aquests dies els infants troben l'ambient ple de taules, mobles, teles, matalassos i oportunitats per posar a prova les seves habilitats motores. 

Aquí teniu algunes imatges de com és l'ambient psicomotriu els divendres!

Trobem desnivells i diferents
espais per poder saltar.
A més a més, el tub i les teles ens agraden
per amargar-nos!


 A continuació us mostrem algunes de les accions que els infants realitzen en aquest espai:

Salta, salta, salta!



Salta! Salta conmigo, digo... SALTA!
Salta sense parar!








Ens agrada passar sota el tub!






Baixem la rampa amb molta cura!


Aprofitem que estem a dalt de tot per observar com plou!


Fins i tot els més valents s'atreveixen a fer tombarelles!

Després de veure aquestes imatges, segurament entendreu perquè els vostres fills i filles pugen sobre els mobles de casa vostra...
Ho sentim! És culpa nostra!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada