dimecres, 24 d’octubre del 2018

lliure circulació a les estances de globus i coets

Des que vàrem iniciar el curs globus i coets hem pogut compartir: els espais, les propostes, els referents,... el fet de poder circular lliurement, de tenir les portes del canviador obertes permet als vostres fills i filles escollir: on volen estar, si volen compartir el seu joc o no i amb qui, quina proposta els sembla més interessant,... És a dir, l'infant és el protagonista del que aprèn, viu un procés individuals, segons el seu ritme. I l'adult, nosaltres els referents, observem, escoltem i acompanyem però no dirigim les seves descobertes ja que aquestes neixen dels interessos propis.

Un caos ple d'ordre

Màgia compartida


Compartim espai



Gaudim de les propostes


Aquesta manera de viure el dia a dia, de manera activa i amb llibertat, ve de molts anys de reflexió en equip, de trobades per parlar de les necessitats dels infants i del fet d'adonar-nos que cada nen i cada nena es troba en un moment evolutiu i maduratiu, té unes inquietud, un caràcter i un tarannà i poder escollir, el/la fa sentir més a gust, còmode, segur, autònom i entès dins la llar.

Decidim on volem anar

Ens trobem

Amb tot, la lliure circulació afavoreix que és trobin amb infants més grans i/o més petits amb el que poden tenir afinitat, als que poden observar,...

Primers contactes

"Diga-m’ho i ho oblido, ensenya-m’ho i ho recordo, involucra-m’hi i ho aprenc.

tonicci1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada