dilluns, 9 de març del 2020

Ambient simbòlic


Ambient simbòlic

El joc simbòlic és el joc en el qual l'infant imita accions de la vida quotidiana del món dels adults.. El fet d'explorar i reproduir el món adult fa que es desenvolupi el pensament creatiu i els ajuda a resoldre conflictes, tensions.
 El joc simbòlic és un aprenentatge que ajuda a l'infant a conèixer-se a si mateix i a l'entorn social que 
 l´envolta.

A l´ambient els hi oferim diferents racons i materials per afavorir el joc simbòlic,la caseta amb la cuineta i el racó de nines,el racó de neteja els motiva molt  ja que és el que veuen diàriament fer als seus referents (mares,pares,avís..).
L´ambient va variant segons els seus interessos i necessitats, però també intervenen diferents factors com poden ser altres propostes que es fan en altres ambients, les estacions(tardor,hivern),per exemple a la cuineta a la tardor vam introduir fruits de Tardor,a l´hivern complements d´hivern ..I també varia amb els aliments que algunes famílies porteu de casa , de la nostre cuina,comprats per nosaltres al mercat o de l´hort,que ens donen la possibilitat de tenir un joc molt més ric i real.


Tallem verdures per fer un bon menjar

Compartim estones de joc






                  





Els infants imiten als adults en la cura dels nadons.

Els hi agrada participar en les responsabilitats que els adults tenim a casa( Escombrar,estendre la roba..)



També trobem a l´ambient altres racons amb els quals gaudim molt com són el racó de disfresses i complements,el de cotxes,simbòlic petit i altres racons relacionats amb el treballs que fem a l´escola, com els contes que treballem mensualment amb l´hora dels contes..


Les disfresses i complements ens donen l´oportunitat de convertir-nos en allò que volem ser en aquell moment.




  

Amb la caseta de fusta, el mobiliari i els ninos petits creen les seves pròpies històries


Els transports, cotxes,trens..ens donen moltes possibilitats de joc.

Els racons relacionats amb els contes ens donen la possibilitat d´imitar,vivenciar molt més el que hem treballat a les estances.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada