dijous, 5 de març del 2020

Créixer en família

Hola famílies,

El passat 14 de febrer varem fer una sessió de créixer en família on van sorgir diferents temes, alguns que ja s'havien tractat i d'altres que no.

Us continua angoixant quan el vostre fill o filla te preferències cap a un dels dos progenitors. Ens sap greu i ens agradaria que sempre volguessin estar amb nosaltres. Hem de pensar que en algun moment escullin, no vol dir que el que no és escollit no el vol si no que en aquell moment  prefereix l'altra.
Tot suma, i la tasca educativa sumada a la nostra parella sempre suma.

Varem parlar una mica dels límits, quan els posem?, perquè?, amb quin criteri?. Cada un te una visió sobre les coses i és important posar-se d'acord i marca un camí conjunt però tampoc cal agobiar-se si amb el papa esta permès fer unes coses i amb la mama unes altres, el que importa és el sentit comú i que tenim clar que els límits han d'existir i que és important per l'infant que així sigui.

La conciliació familiar no és faci i moltes vegades em de delegar la tasca de la cura dels nostres fills a altres persones i solen ser els "iaios". Varem estar parlant una estona de quin paper fan en el nostre dia a dia i en el dels nostres fills, tot el que aporten als nostres petits encara que a vegades van una mica encontra del que fem nosaltres....Varem acabar concluint que fan una gran tasca i que moltes vegades si no fos per ells ens costaria molt més la criança. 

Ja per últim, va sorgir el neguit de com expliquem els contes als nostres infants, cal explicar la veritat?, cal canviar els finals dels contes tradicionals per protegir l'infant dels finals que no agraden?,...Això en va  servir per enllaçar amb un tema que varem decidir tornar a parlar a la propera sessió: com afrontem les situacions que no són fàcils per nosaltres amb els nostres fills i filles. S'ha de parlar de la mort?, com?, els nostres fills tenen dret a saber com ens sentim i saber que no sempre estem contents?....El temps no ens va permetre allarga més el tema però a la propera segur que hi tornem. 

Recordeu que la propera sessió serà el divendres 13 de març a l'estança dels núvols!. Us esperem!

Us deixem un text per si us ve de gust llegir-lo per la propera sessió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada