divendres, 6 de març del 2020

Els nadons i el nostre jardinet



Hola famílies,
Com sabeu a part de les estances, tenim la sort de poder gaudir de l'espai del jardinet,. Espai exterior que ens apropa a la natura,  que ens permet descobrir infants d'altres estances i que és una font de salut i benestar.



Des que vàrem obrir les portes per descobrir aquest espai els infants que ja es desplaçaven sortien amb moltes ganes. Tanmateix, els infants que encara no es desplacen, els acompanyem nosaltres i els deixem en un dels espais que esta més resguardat del sol directe. En aquest espai `podem gaudir dels diferents moments dels dies.



 

Com amb la resta d'espais: segons el moments, les necessitats, els interessos,... presentem un o altra tipus de proposta: panera de metall, joc heurístic, gespa amb fustes i animals, espai tou,... Però, en aquest espai també trobem espais que estan fixes com: el sorral, l'espai sonor (amb tapes, culleres,... metàl·liques) o l'espai de cortina sensorial. 

 



Com comentàvem en el primer paràgraf, el jardí ens permet estar en contacte amb la natura, conèixer els insectes i petits animalons que ens rodegen: formigues, aranyes, papallones, marietes,... i també, conèixer, olorar,... les plantes, herbes, arbres que ens envolten. És una font de benestar i salut ja que respirem un aire diferent de les estances, gaudim de la brisa de l'aire i dels raigs de sol,... el fet de poder tenir les estances obertes a un espai exterior també permet que l'aire que respirem estigui en moviment i no hi hagin tants virus.

 

Per últim però no menys important, l'exterior també ens aporta relació i contacte amb altres infants d'altres edats ja que des del jardí de nadons podem accedir al jardí gran i allà compartir l'espai i el joc amb els Companys i companyes de la llar. 





"la natura ens ensenya i ens sorprèn" - Anònim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada