dijous, 16 de gener del 2014

RACONS DE JOC SIMBÒLIC

Aquest curs els infants del nivell de 2-3 anys  han començat a fer racons de joc simbòlic. Per tal de dur a terme aquesta activitat amb una bona qualitat,  la mestra polivalent, en aquesta ocasió la Carol, escull a dos nens o nenes de cada aula amb la finalitat de tenir un grup reduït de 8 infants. Aquests nens i nenes baixen a la sala d’usos múltiples a jugar amb al racó preparat per aquella sessió.   Durant aquest primer trimestre han gaudit del racó  de la caseta, un espai  en el qual han tingut l’oportunitat de fer representacions mental de la seva vida quotidiana a casa en un espai i uns materials pensat, dissenyats i  elaborats per aquella sessió.
Canvien les nines, els hi posen la crema i el bolquer imitant als adults.


Els hi agrada representar els rols dels pares i mares  i passejant les nines i mantenint converses de l’acció que estan representant. 
Simbolitzen que fan feines a l'ordinador
Donen de menjar les nines imitant allò que els adults els hi diuen i  fan amb ells, en ocasions repeteixen les freses que els hi diuen els pares.Són capaços de fer un joc representatiu compartint l'espai, els materials i el joc.

 En definitiva, els racons de joc simbòlic els hi ajuden a representar  situacions reals i combinar-les amb imaginatives, afavorin la compressió i l'assimilació de l'entorn que els envolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada