divendres, 30 de maig del 2014

VOOOX!!!

La música sempre està present a la nostre escola ja sigui amb les capses de música, amb les danses, amb les audicions... i tots els infants gaudeixen moltíssim amb ella.

Des de fa uns mesos, a les aules de llampecs, estrelles, vents i núvols, s'escolta una música molt interessant. Unes cançons que han meravellat a nens i educadores, unes melodies que hem demanat un i mil cops, que han despertat un munt de sensacions, etc.

Tot va començar amb una capsa de colors, una capsa que contenia un Cd de música anomenat VOOOX!!! Això tenia a veure amb una sortida que faríem més endavant a l'auditori de Barcelona.
Durant part del segon i tercer trimestre del curs, cada aula ha treballat les cançons de l'auditori al seu ritme, en l'ordre i moments que més interessava... perquè finalment tots els nens i nenes del nivell han fet seves cada una de les cançons.

Amb cada una de les audicions havíem preparat diverses activitats. Algunes ens servien per fer relaxació després d'una sessió de psicomotricitat o a l'aula o per dormir a les nines... ja que era una melodia molt tranquil·la i suau:


També hi ha cançons que ens han fet aixecar-nos i ballar amb un ritme increïble, arribant fins i tot a fer una dansa tots igual, com és la cançó del "Místic Terra" o com ells anomenen la dels indis, amb la que varem treure imatges d'indis per veure com són, com es pinten la cara, les plomes que porten, etc.


Amb d'altres hem fet audicions representades per les mestres amb un ball, jugant amb la llum, amb l'aigua..., hem conegut instruments que la majoria no havíem vist mai, com és el "güiro", teníem imatges de les dones que canten en aquest concert i al final ja les hi deien pel seu nom: la Marta, la Sarah, la Isabel i la Selina, arribant molt cops a saber en quin moment o en quina cançó cantava cadascuna, hem treballat el ritme, les veus greus i les agudes... entre moltes altres més coses.

Dies abans de la sortida, vàrem parlar de cóm aniríem a l'auditori: caminant, en cotxe, en metro o en autobús  eren les possible opcions que ells proposaven, havia de ser molt gran perquè seríem molts nens i adults, el millor l'autocar. A l'auditori s'havia d'estar assegut dintre d'un quadre que hi havia dibuixat al terra i el més important havíem d'estar en silenci i amb els ulls i les orelles ben obertes.

Per tal d'anar tots iguals vàrem demanar samarretes blanques per pintar-les a les aules. Van quedar molt originals!!! 
Tots estaven impacients, amb moltes ganes que arribés el gran dia perquè per molt que expliquem, és difícil fer-se una idea de tot el que viuran aquell dia.

El dia 16 de maig estrelles, núvols, llampecs i vents marxàvem a l'auditori, per veure l'obre anomenada VOOOX!!!. Aquell dia tots nens/es, mestres i família esperàvem impacients a l'autocar.


Hi havien molts nervis, era un dia molt diferent a tots el que vivim a l'escola. Alguns estaven impacients, d'altres angoixats, contents, nerviosos... però finalment ens vam relaxar un cop a dintre de l'autocar i camí a Barcelona.
Va ser una experiència molt especial pels nens i nenes, per les famílies que ens van acompanyar i per les educadores.


Els infants van quedar bocabadats des del moment que van entrar la Sarah, la Carmen, la Selina i la Isabel i van començar a cantar les seves cançons. Les cares eren el reflex de tot el treball que s'havia fet anteriorment a l'escola.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada