diumenge, 19 d’octubre del 2014

EL PERÍODE D'ADAPTACIÓ

Els primers dies quan els infants prenen contacte amb l'escola necessiten un temps d'adaptació, a un nou espai , a nous adults , a una dinàmica i unes rutines diferents a les habituals... La durada d'aquesta adaptació dependrà de cada nen/a i de cada família.
Aquest període té com objectiu permetre que els nens/es aconsegueixin trobar-se segurs, confiats i feliços a la llar i que progressivament visquin moltes experiències enriquidores que afavoreixin el seu creixement i procés evolutiu.

Els primers dies del curs esdevenen moltes situacions i vivències: explosió d'emocions, la importància de l'acompanyament de les famílies i de les mestres, les noves descobertes d'espais i materials,  el fet de conèixer nens/es nous i retrobar-se amb els amics del curs anterior...

Les emocions
Les reaccions i neguits dels infants davant aquesta nova situació poden ser de pena , enuig , desconsol...
 
 
 
Acompanyament de les famílies i de les mestres
Els pares , les mares , els avis... tenen un paper molt important en aquest període d'adaptació , acompanyant i formant part de la nova vida a la llar dels seus petits.
 
 


Evidentment , les mestres també formen part d'aquest acompanyament tant amb els nens/es com  amb les famílies  .

 
I no podem oblidar , és clar, l'important paper dels germans/es.
 



Les descobertes
Aquests primers dies, especialment els nens/es nous a l'escola descobreixen nous espais, nous materials, nous companys/es i nous adults ( mestres, pares, personal de l'escola no docent...)

 



Retrobament dels companys/es del curs passat
Després d'un estiu els nens/es que ja han compartit un o dos cursos plegats es tornen a trobar i sorgeixen moments molt màgics i entranyables.



Mica en mica tots/es ens hem anat adaptant a la nova convivència i a la dinàmica habitual a la llar i quan això ha començat a passar s'han iniciat les primeres activitats i jocs comuns, on gaudim tots plegats d'aquestes experiències.






Gràcies a aquest temps d'adaptació on l'escolta i el respecte és l'eina principal per acompanyar als infants , podem dir que a aquestes alçades del curs ja convivim amb moltes energies positives i ganes de gaudir durant els propers mesos.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada