divendres, 26 de maig del 2017

Globus i Coets ens amaguem

Si busquem al diccionari la definició de la paraula amagatall trobem: "indret disposat o propi per amagar-hi alguna cosa o per amagar-s'hi" IEC.
Des que vàrem iniciar el curs, molts dels infants de les estances de globus i coets han anat descobrint per la llar els diferents racons per amagar-se. Alguns d'aquests espais els havíem preparat i d'altres han estat ells mateixos els que els han donat aquesta funció.
Segons el nen/a ha fet servir cada un d'aquests espais segons el seu propi interès. Al començament de curs, al període d'adaptació, alguns buscaven un lloc tranquil on sentir-se segur i poder-se allunyar del soroll i dels espais amb molt volum de gent. Aquest tipus d'amagatall són els que sorgeixen a partir de les necessitats dels infants, llavors qualsevol raconet apartat els hi serveix.

La Youting va trobar un moment de desconnexió en mig del període d'adaptació
Wassim busca un raconet tranquil i la Youting el tapa
També els podem provocar nosaltres, simplement penjant una tela del sostre dona un joc increïble, generant així vincles entre ells o amb els adults (joc del cu-cut, fent ensurts, etc.)

Cu-cut

Shhhh. algú ha vist al Martí?
 
Al llarg del curs globus i coets han mostrat aquesta necessitat d'amagar-se o refugiar-se en indrets tancats, i estirant del fil de la provocació, hem anat fent sessions d'amagatalls aprofitant en moltes ocasions la sala de psicomotricitat.

El Mateo va trobar un bon lloc per amagar-se

Hi ha lloc per mi a la cabana?

Qui hi ha?

"La imaginación es el lápiz con el que el niño escribe sus mejores aventuras" (Anónimo)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada