dilluns, 27 de novembre del 2017

L'ambient psicomotor i la psicomotricitat fina












Des de l'ambient psicomotor oferim propostes, materials i espais per tal que els infants puguin desenvolupar les seves capacitats motores pel que fa a la psicomotricitat fina i a la psicomotricitat gruixuda.

Al llarg d'aquesta entrada us parlarem sobre la importància que té la psicomotricitat fina en el nostre desenvolupament i creixement integral i us mostrarem algunes imatges del que hem estat fent durant aquests mesos.

Doncs bé, què és la psicomotricitat fina? Podriem dir que són totes aquelles accions que requereixen una coordinació òcul-manual més acurada, una major precisió i la utilització de les dues mans. A partir de diferents activitats l'infant desenvolupa la creativitat, l'atenció, la memòria, entre altres aspectes.


L'adquisició de les destreses que requereix la psicomotricitat fina fa que l'infant sigui més autònom i guanyi seguretat i autoestima. 


Aquestes destreses  no només es poden aconseguir a partir del joc, sinó que també es pot a partir de l'adquisició dels hàbits i les rutines com ara  pujar i baixar la cremallera de la jaqueta, cordar les sabates o pujar-se les manegues per rentar-se les mans.

Per tal de poder fomentar aquest tipus de psicomotricitat no cal utilitzar materials molt costosos o complicats. Com ja heu anat observant, des de l'ambient, i l'escola en general, partim molt d'objectes que els infants poden trobar en el seu dia a dia, com ara botons, taps d'ampolles, tubs de cartró i alguns elements de la tardor com ara fulles, pinyes i nous.

A continuació trobareu un tastet de diferents propostes que els vostres fills i filles han pogut descobrir, explorar i après.



Comencem a tenir destresa per obrir i tancar les pinces d'estendre

Una acció molt díficil que a l'Aaron no li fa cap por!


La India està molt entretinguda passant els
botons de la safata als pots i dels pots a la safata. 


En una mateixa proposta compartim espais i materials! 
Molta coordinació òcul-manual i molts colors!


 Molts infants en una mateixa proposta
 no vol dir que no hi hagi concentració!
 Mireu mireu!

Galledes amb diferents materials i mides de forats
 manté molt concentrat a en Marc!

També fem volar la nostra creativitat i
creem a partir de diferents construccions

I també fem un lloc a l'art abstracte!! 


Seguim compartint espais i aprenentatges! 

Juguem a enroscar i desenroscar taps de diferents colors

Fiquem trocets de feltre foradats
dins uns pals de fusta. Molt entretinguts!
I la Marcielo s'atrebeix amb els trocets de palletes. Que difícil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada