dimarts, 15 de maig del 2018

L'alimentació en l'estança de la Lluna

En les estances de nadons es poden apreciar molts tipus de canvis, referents a l'etapa evolutiva dels infants i de la individualitat d'aquest. Especialment l'alimentació, és una necessitat bàsica dels nens i les nenes que pren una gran importància en el nostre dia a dia a l'escola i per tant li mostrem cura i respecte.

Cada infant es troba en un procés evolutiu diferent i és adient que pensem en la individualitat de cadascú d'ells i els puguem respectar i acompanyar al seu ritme. Per això en l'estança de la Lluna cada nen i nena menja a l'hora que necessita, amb més o menys acompanyament a l'hora de dinar per part de la mestra, en diferents taules segons el moviment de cada infant, aliments diferents i preparats de diverses maneres segons els interessos dels més petits, etc.

Els infants més petits que encara no han fet el suficient aprenentatge envers el moviment i  encara no s'incorporen, n'hi asseuen per si sols i no tenen interès per tocar l'aliment amb les mans o agafar els estris de cuina; els acompanyem a la nostra falda en la taula alta per poder donar-los el menjar. Durant aquest procés, i a mesura que es comencen a fer més grans i tenir més fortalesa a la seva musculatura, s'inicien a incorporar-se, tocar, tastar per si sols i agafar la cullera, mengen a la taula petita. Quan els infants ja tenen més destresa amb els estris i autonomia amb les mans per poder agafar els aliments, s'agrupen per parelles. Es una manera d'anar introduint el dinar en grup gran, de mica en mica.

       

            

         

         

            

              

            

           


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada