divendres, 8 de gener del 2021

El jardí

Ja fa uns dies que ha començat a fer una mica més de fred, d'alguns més i d'altres menys, però sí que hi ha hagut un gran canvi des que vam iniciar el curs.

Quines margarides surten al costat de la font!

Mica en mica hem començat a abrigar-nos: jaquetes més gruixudes, bufandes o buffs i, fins i tot, barrets!

I no per això hem deixat de gaudir del nostre entorn natural més directe, que és el nostre jardí!

Quantes llimones hem recollit del nostre hort


També hem trobat lloc on amagar-nos

Gairebé cada dia fem vida al jardí o al jardinet on gaudim de diferents propostes, ja siguin les que ens ofereix la mateixa natura o els diferents elements del jardí o bé amb els materials que ens hi trobem.Perquè en aquest any tant diferent estem descobrint noves maneres de gaudir del jardí. La principal ha estat que molts dies ens retrobem o ens acomiadem en aquest espai tan enriquidor per nosaltres.

Tot i que al principi només estàvem entre el jardinet i el jardí, des de novembre hem començat a descobrir els altres jardins que també tenim a l'escola, on podem trobar una caseta, uns troncs a terra i fins i tot bolets!


Quins troncs hi ha aquí per passar per damunt

Qui hi ha darrere d'aquesta cortina?
I tot això ha estat possible gràcies a que el fred no ens ha parat, ens hem abrigat més i hem continuat gaudint de les diferents propostes que ens ofereix el nostre jardí i sense passar fred!

Hem pogut sentir com passava l'aire i just després hem vist caure un munt de fulles dels arbres al nostre voltant o sobre el nostre cap, o bé les hem recollit per tornar-les a llençar. Hem netejat el jardí de fulles i, en manipular-les, hem vist que hi ha dies que estan seques i d'altres que estan mullades i que, quan les agafem i estan humides, no pesen el mateix.

Tots aquests descobriments, des de l'estança, no els hauríem viscut d'una manera tant enriquidora.

Si voleu llegir més sobre com afrontar el fred a l'exterior i perquè és important que els vostres fills i filles s'hi exposin, us deixem un parell d'enllaços molt interessants!

Enllaç Tierra en las manos

Enllaç niuNeus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada