divendres, 20 de gener del 2017

UNA PROPOSTA NOVA AMB LA QUE HEM GAUDIT GLOBUS I COETS

Com ja sabeu des que vàrem iniciar el curs, globus i coets, hem investigat, manipulat i gaudit tot el que ens envoltava. Poc a poc, vàrem començar les experimentacions amb elements naturals, propers i coneguts i, posteriorment, vàrem fer tastets amb elements més desconeguts i plàstics com: les ceres toves, les ceres dures o els gomets. Veient l'interès per aquests materials i totes les oportunitats que els oferien, hem estirat una mica més del fil i, aquesta setmana hem presentat la pintura. Aquest nou element no ens va deixar indiferents!


Tot va començar com qualsevol altre dia, on els infants de globus i coets gaudien, de manera tranquil·la i fluida, de la doble proposta. Cadascun/a  gestionava on volia estar segons els seus interessos, inquietuds i aquell material i espai que els feia sentir més segurs.

Al fer una proposta nova ens inquietava veure quina seria la seva reacció, si hauríem d’acotar el nombre d’infants pel l’excés de demanda, etc.  Però res més fora del que passa habitualment, els infants fluïen per l’espai i els diferents racons els permetien escollir que els venia més de gust fer: pinto a la taula? al terra? A la paret? Pinto els pots? Pinto amb els pinzells? Amb les mans? Amb els dits? Amb els peus? Em pinto a mi mateix? Als companys/es? Moltes incògnites que cascun/a va resoldre a la seva manera.  






També, ens agradaria destacar aquells infants que amb molta inquietud varen anar a veure aquesta nova proposta i van prendre el paper d’observadors/es; asseguts algun moble, a la porta de l’estança o voltant per ella. Pot ser a la propera sessió s'animen a participar d'una manera més activa o pot ser no, mai se sap.


Com ve sent habitual quan oferim una proposta a cada estança, la primera reacció que tenen alguns és anar en un començament a la seva aula, perqué  no hem d’oblidar que tot i que gaudim de tot el dia junts, fent vida conjunta, que cadascun/a segueix tenint el seu espai de referencia que sent com a propi i que li dóna seguretat. D'altres es queden en el primer espai que entren, ja que de primera ja li va bé aquella proposta i no canvien d'espai fins que no passa una estona; i també estan els que observen primer les dues propostes i després van allà on els hi ve més de gust.






"Pintar como los pintores del renacimiento, me llevó unos años. Pintar como los niños, me llevó toda la vida" Pablo Picasso



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada