dimecres, 25 de gener del 2017

Novetats a l'ambient d'experimentació!

Qui ja coneixeu aquest ambient ja heu viscut el primer canvi d'aquest trimestre. El calaix d'experimentació ha desaparegut per deixar pas a les safates d'experimentació. Durant tot un trimestre, el calaix ha anat oferint-nos diferents materials.
Papers de diari

Papers de cel·lofana


Cigrons secs: introduïm a més a més altres materials com embuts, pots, culleres...



Cada infant descobreix les seves possibilitats al seu ritme, en el seu moment.















Les safates, a diferència del calaix, proposa a l'infant un espai d'experimentació més reduït, individual, on es dóna peu a la concentració, la creativitat, la observació i també el compartir amb algun altre company/a les pròpies hipòtesis i/o descobertes.





La proposta la iniciem amb mongetes seques disposades en diverses safates. Els materials que acompanyen el joc d'experiemntació poden anar variant, des de embuts, petits pots i ampolles transparents, opaques, translúcides, grans, petites, de plàtic, metàl·liques, culleres, tubs de diveres característiques.


En aquests moments tenim a l'estança safates de mongetes. El treball de concentració és molt alt en molts moments. Aconseguir que no caiguin al terre una tasca molt difícil que poc a poc anem aconseguint, al nostre ritme.
Les safates van canviant a mida que avanci el curs. La proposta ha estat molt ben acollida pels nens i nenes de 2-3.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada