divendres, 17 de febrer del 2017

Els Sols fem descobertes!


Durant l'estada a la llar proposem diferents tipus de materials, aquest cop escollim la panera de fusta, és un joc d'exploració que consisteix en oferir una panera que conté diferents tipus d'objectes. Aquests pretenen desenvolupar els sentits dels infants i la descoberta, i així conèixer els diferents atributs, com ara el pes, la temperatura, la forma, el color, l'olor, el so, entre d'altres. 

Els objectes que es troben dins de la panera no són joguines sinó material 
inespecífic.


Cada nen/a utilitza els materials d'una manera o d'una altra (els prova amb la boca, els toca amb les mans i peus, els mou per veure si fan soroll o no, prova d'unir dos materials insonors per aconseguir que aquests dos facin soroll, dona cops a terra... 

Al principi l'infant agafa els objectes perquè els té a prop i li són atractius. Els toca i gaudeix de la sensació que li produeix el contacte i la manipulació. Més endavant el seu interès i la seva curiositat en creixement el fan més capaç de triar un objecte o un altre, segons l'atrauen per alguna qualitat, ja sigui el so que produeix quan l'agafa, pel color, si és gran o petit, etc.





"Con el material menos pensado, con los elementos más sencillos, la magia del juego sucede"
Autor desconegut 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada