dilluns, 19 de març del 2018

Projecte de cítrics a Globus i Coets

A les estances de Globus i Coets hem introduït nous elements a la cuineta, tal com us vam demanar fa unes setmanes, hem començat a descobrir més a fons les taronges i les llimones. Primer les vam trobar al racó de la cuineta com a peces senceres i un dia de proposta compartida vam trobar-nos les fruites presentades així...


Les taronges són una fruita que la majoria d'infants coneixen i han tastat en diferents estats, l'han llepat, han menjat en els moments de la fruita en trossos i també l'hem donat en suc en alguns moments. Però el gust de la llimona no el coneixien tant, les cares que posaven parlaven per si soles! També van trobar les pells de les taronges, que les anem guardant a mesura que anem pelant en el nostre dia a dia, els infants són conscients perquè les pengem tots plegats per esperar que s'assequin.




Alguns dels infants anaven al que ja coneixien, es van prendre la proposta com un moment més de fruita, però d'altres van  descobrir les fruites senceres, a trossos, van esprémer i van posar en bols per després prendre el suc que li treien... va estar una estona de descoberta, en què als infants que no els interessava gaire podien escollir també l'altra proposta que teniem a l'altra estança, LA LLUM!


"Una llimona sencera"

M'encanta la llimona!




"Hem de donar als nens i les nenes l'oportunitat de sentir abans de comprendre, d'experimentar abans de conèixer, ja que no hi ha res en la intel·ligència que no hagi passat abans pels sentits"
Jean Piaget
 

Quina cara...



Tasto la llimona i...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada