dimecres, 22 de maig del 2019

Els sols i l'experimentació amb farina


Hola famílies,

Ja fa un temps que a les estances del sol fem proposta d'experimentació amb farina.

Des de l’escola creiem que és molt important que els infants experimentin perquè això els ajuda a descobrir i entendre el món que els envolta. Ells i elles són els protagonistes del seu propi aprenentatge i l’adult només els acompanya i els proporciona aquell vincle de seguretat que necessiten perquè puguin desenvolupar la proposta amb seguretat.




Quan fem una proposta, tot és important, des del muntatge, la execució i la recollida. És per això que quan els infants arriben entren en una de les dues estances i en l'altra es prepara l’espai. Quan ja està està tot muntat, obrim la porta i són els infants que per decisió propia s’acosten o no a la proposta. 



Els materials que troben també estan pensats perquè puguin donar sortida a les seves necessitats: recipients oberts i tancats amb farina,recipients buits, culleres, recipients de metall,plàstic, vidre, farina al terra formant diferents formes...Tenen un temps de descoberta on cada un d’ells decideix que fer. Alguns volquen tota la farina al terra i l’escampen, altres van agafant poc a poc, pasen la farina d’un recipient a l’altra, la tiren a l’aire i veuen com cau, la tasten,...Totes aquestes provatures els ajuda a fer les primeres descobertes per poder poc a poc anar entenen el món que els envolta.






Quan decideixen que ja no volen participar més de la proposta, se’ls acompanya a rentar mans i canviar roba si és necessari i se’ls ofereix sortir al jardí o passar a l’altra estança on troben una altra proposta.




Aquest és un recull de les diferents sessions que hem fet al llarg d'aquest curs, en vindran més!. Esperem que ho gaudiu


"La niñez es un estado de consciencia que termina el dia en que un charco es percibido como un obstáculo y no como una oporunidad"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada