dimarts, 9 de juliol del 2019

Hola famílies,

Ja fa un temps que a les estances del sol, els més petits dediquem unes estones a fer massatges, aprofitant que els més grans estan fent psicomotricitat.

El massatge infantil és una tècnica tendre i agradable, on mitjançant l'estimulació tàctil ens permet comunicar amb el nostre món corporal i emocional de l'infant.  

A través dels massatges podem veure si l'infant està relaxat o en tensió.
A vegades quan toquem a un infant durant el massatge es desencadena el plor. Aquest plor pot ser que sigui perquè l'infant no es sent còmode, o pot ser que no sigui per cap raó fisiològica concreta, ni per rebuig del nostre contacte. Sigui el que sigui, és positiu i bo que aquest plor surti. 

A vegades, depenent de l'estat d'ànim de l'infant, també ens permet conèixer els seus límits corporals. Ells mateixos, moltes vegades amb una mirada o un gest, ens estan dient si volen que li seguim tocant aquella part del cos o no, per tant, el contacte físic comunica sense paraules, i a traves de la pell, es transmeten diferents emocions.

Sempre que comencem amb un massatge, primer de tot ens situem a l'aula, amb un clima acollidor i relaxant amb una música de fons. Seguidament, li demanem permís a l'infant per començar amb el massatge, i depenent de com respongui l'infant seguim endavant o no. 
Normalment fem estonetes curtes amb cada infant per tal de que no es faci pesat i puguin gaudir de la mini sessió de massatge.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada