dijous, 25 de març del 2021

les emocions a 1-2

Si hi ha alguna cosa que ens acompanya durant tota la nostra vida i quan recordem vivències ens fa tornar aquell moment...




Si hi ha alguna cosa que ens permet entendre’ns i entendre als altres...




Si hi ha alguna cosa que ens faci diferent a la resta d’essers vius...

Se’ns dubte estem parlant d’EMOCIONS...

Aquestes grans companyes d’aventures que a vegades ens costa entendre i acceptar i d’altres son unes grans aliades i ens connecten més que mai a nosaltres i al nostre entorn.

Si pensem en emocions podem sentir el que ens remou viure-les però a l’hora ens pot portar a pensar com les acompanyem i és en això en el que ens volem centrar en aquesta nova entrada al blog.






Les emocions en els infants són el motor clau que ho mou tot. Tapar una emoció, treure-li importància, no donar-li valor o ignorar-la és un error, ja que és a través d’aquestes expressions que els nens i les nenes ens fan saber com estan i que necessiten.


                                        

A més, el respecte per allò que esta sentint una criatura és la base de la seva: seguretat, autoestima, autoconeixement, manera de relacionar-se amb l’entorn, desenvolupament i, sobretot,  intel·ligència emocional.


                                



                                            

És important que els infants visquin totes les emocions; tant les agradables com les desagradables i que, nosaltres, com a persones adultes les normalitzem totes. Ja que cadascuna d’elles compleix una funció molt important en la vida d’aquest nen o d’aquesta nena i si no permetem que les visquin, no es familiaritzaran amb elles i quan la tornin a viure no sabran com gestionar-la, podent, inclús, arribar a la: frustració i el conflicte.

 




                             

 

“Ells i elles no han de sentir el que nosaltres necessitem que sentin.

Ells i elles han de sentir allò que necessiten sentir de manera autònoma.” - Anònim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada