divendres, 29 de novembre del 2019

El joc heurístic a les estances dels coets i els globus

Hola famílies,

Ja des de l'inici de curs els globus i els coets fem cada quinze dies una sessió de joc heurístic. Cada grup el fa un dia diferent de la setmana i en aquesta ocasió si que ho fem separats perquè aquesta proposta necessita d'un nombre no gaire gran d'infants i d'un clima de tranquil·litat per poder anar fent cada un els seus propis aprenentatges.




El joc heurístic és una proposta en la que un grup d'infants explora objectes (no catalogats de didàctics, són objectes de rebuig) i els combina lliurement. El material es disposa per l'estança d'una forma determinada per l'educadora i van acompanyats de diferents recipients: llaunes de llet, pots de plàstic, recipients de fusta,...Cada un dels infants decideix de quina manera vol combinar els objectes. Amb aquesta proposta els infants adquireixen molts aprenentatges: les diferents propietats dels materials, la grandària, la profunditat,...És el propi infant el que va creant el seu aprenentatge.






                                                                             
Com en totes les propostes, sempre deixem un espai reservat amb una altra tipus de material per si hi ha algun infant que no vulgui participar del joc heurístic pugui fer una altra cosa.


"Los niños en nuestra escuela no hacen lo que quieren, sino que quieren lo que hacen" Maria Montessori



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada